Etter at jeg ble kjent med Jalee så har hun introdusert meg for mye god mat fra Korea, men min desiderte favoritt (siden jeg er et pannekake-menneske) er den typiske streetfood retten Hotteok (uttales ho-tok).
Hotteok er søte koreanske pannekaker med et deilig sirup-aktig nøttefyll som smelter på tungen. Dette er en utrolig yummy rett som passer perfekt som dessert med litt bær og is på siden, eller til og med som en ekstra god frokost.
De nytes best med én gang, mens fyllet fremdeles er flytende. Men man kan også fryse de ned og varme i ovnen ved senere anledning.
____
Ingredienser
Deig
1 kopp romtemperert vann
2 ss sukker
2 ss tørrgjær
1/2 ts salt
2 kopper hvetemel
Fyll
1/2 kopp brunt sukker
4 spiseskjeer hakkede nøtter
1 ts kanel
__
Framgangsmåte
Miks sammen alle ingrediensene til deigen i en bolle og bland godt sammen. Du kan bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok, men den tradisjonelle metoden er å kna med hendene. Dekk til med plast og la det heve i 1 time.
Etter at deigen har hevet seg til dobbelt størrelse, bruk knyttneven til å presse luften ut av deigen, og la den heve i ytterligere 20 min.
Mens du venter på at deigen skal heve kan du begynne på fyllet. Finhakk nøttene (du kan bruke de nøttene du vil, jeg brukte hasselnøtter, men det er også vanlig med valnøtter). Du kan også bruke en morter om du har det. Bland de finhakkede nøttene med brunt sukker og kanel.
Ta deigen ut av bollen og kna den forsiktig, deretter form du deigen i små baller og bruker tomlene til å presse de flate. Ta ca en spiseskje med fyll i hver ball og lukk godt igjen.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje (jeg brukte cocosa uten smak), og stek pannekakene først 30 sek på ene siden. Deretter snu pannekakene og press den flate. Stek dem ytterligere til fyllet har begynt å smelte.
De er best å nyte med én gang med litt vaniljeis og bær. Men du kan også fryse de og varme opp i ovn senere :) Enjoy!
Kommentarer (0)
Tilbake til Honey-Talk