Handlekurv

Ser ut som handlekurven din er tom!

Fortsett shoppingen

Hvorfor koreanere ser evig unge ut

by Jalee Lee |

“Oj shit, så ung du ser ut!” Utbrøt hun med munnen åpen og vidåpne øyne. "Ja, folk tror ofte jeg er mye yngre med en gang jeg dropper sminken," svarte jeg med en klein latter. Hun nikket og studerte ansiktet mitt nøye før hun sukket og sa tilfeldig: "koreanere er evig unge de, så urettferdig."

  

Fra 25 årsalderen, begynte jeg å høre fra andre at jeg ser “så ung ut”.  Denne setningen følges ofte av noe om at det sikkert er fordi jeg er koreaner, og at det derfor gir mening at jeg ser såpass ung ut. Misforstå meg rett, jeg tar det som et kompliment, men det er også en del av meg som blir litt ukomfortabel når de sier at det er på grunn av rasen min. Etter all den kunnskapen og innsatsen som det har tatt meg år å tilegne, prøver de å hinte til at det bare er flaks at jeg ser ut som jeg gjør. Ikke bare er irriterende med tanke på all innsatsen jeg har gjort med å gjøre research, trene og spise sunt, men det er vel også veldig demotiverende for alle som ikke er koreanere.

 

Aldring er en naturlig del av livet. Det er noe som kommer til å skje med oss alle, på et eller annet tidspunkt. Poenget mitt er ikke at vi skal se unge ut til evig tid og ta botox for å opprettholde det. Det jeg har vokst opp med i Korea er at ved å ta vare på helsen din, kan du holde deg sunn. Det er det hele. Det å se ung ut er et biprodukt av å ta godt vare på seg selv. Den beste måten å hindre aldring er forebygging, og sånn er det bare. Når skaden allerede er gjort, er det vanskeligere å reversere aldring.

 

Etter å ha levd i flere vestlige land - inkludert Los Angeles, Milano og Oslo - ser jeg at det definitivt er noe unikt med den koreanske kulturen som holder oss unge. Det er så mye forskjellig å ta for seg, som jeg kan komme tilbake til senere. Men la oss starte med de aller mest grunnleggende årsakene til at koreanere ser så unge ut som det de gjør. 

 

 

K-beauty tankesett #1

Behandle huden din som et roseblad

 

ATrue Spring Green Tea Watery Calming Cream

 

Dette er noe som er såpass inngravert i hodet til koreanere at det ikke engang har slått meg å snakke om - før jeg så folk i Europa og Nord-Amerika som bare gnir huden sin som om det skulle vært en oppvaskklut. Faktisk skjedde det da jeg først møtte Andrea i Milano. En dag, da vi gikk en tur, var det noe som blåste inn i øyet til Andrea. Hun begynte å gni øynene skikkelig hardt, og jeg var helt i sjokk. Jeg fortalte henne at det ikke var bra for huden hennes og at hun må behandle den mer varsomt. 

 

Huden din fortjener å bli behandlet på en varsom måte - som et roseblad. Jeg skjønner at man noen ganger får noe i øyet eller at det klør på skinnet, men prøv å ta deg minst mulig i ansiktet. Ved å ta på huden og gni den, lager du friksjon og skader den. Dette forårsaker mikro-rynker. Og hva skjer når du forårsaker mikro-rynker kontinuerlig? Det dannes til slutt rynker som har kommet for å bli.

 

 

K-beauty tankesett #2

Å ta vare på huden er som å ta vare på helsa. Det er en oppfatning om at det å ta vare på huden og bruke god hudpleie er overfladisk. Du er jo vakker som du er, er du ikke?

 

Ja, du er selvfølgelig vakker som du er. Men det er ikke poenget her. Vi burde alltid jobbe mot å være den beste versjonen av oss selv. Og det å ta vare på huden sin er ikke overfladisk. Huden er en del av kroppen din, faktisk er det det største organet du har som beskytter deg mot utsiden. Derfor, når du ser et problem med huden din, burde du også se om dette kan være en indikator på helsen din generelt.

 

Les denne artikkelen her der jeg skriver om Honey Skin - som er det ultimate målet når det kommer til fin hud hos koreanere.

 

I Korea har jeg lært at det å ta vare på deg selv fra en tidlig alder er grunnleggende for helsa di, og at det er noe vi må ta seriøst. Likevel virker dette litt fremmed for resten av verden. For eksempel er Norge på topp 3 over land i verden når det gjelder utvikling av hudkreft. Faktisk så rangerer alle de skandinaviske landene som topp 5 på denne listen. Dette viser jo hvor langt vi har å gå med å lære oss hvor viktig det er å ta vare på huden fra tidlig alder. 

 

Sjekk for eksempel ut denne artikkelen hvor jeg deler 3 matretter koreanere spiser for å få en finere hud

 

 

 

K-beauty tankesett #3

Aldring begynner når du er ……… 23 år  

Selv om forskning viser forskjellige resultater for når aldring starter, er mange forskere enige om at det hvertfall starter så tidlig som i midten av tjueårene. I koreansk kultur er det normalt å starte med anti-aging fra midten av tjueårene. Det betyr at i Korea begynner de å bruke anti-aging krem og å ta vare på seg selv allerede mens de er studenter.

 

 

anti-aging korean girl kul-pibu


 

Så nå som du har lært disse tre koreanske skjønnhets-tankesettene, vet du at det ikke er det å være “asiatisk” som får koreanere til å se unge ut. Enhver som elsker seg selv og lærer å ta godt vare på seg selv, kan oppnå et sunnere liv og dermed en sunnere hud. Og som jeg nå begynner å skjønne, så er det kanskje et nytt spørsmål som reiser seg i hodet ditt - hva er alle disse anti-aging rutinene eller tipsene koreanere følger fra tjueårene? Godt spørsmål! Jeg skal dele dette i en artikkel veldig snart, følg med!

 

Inntil da, ta vare på deg selv! Vi snakkes <3

 

Love, Jalee


Kommentarer (0)

Legg gjerne igjen en kommentar