Handlekurv

Ser ut som handlekurven din er tom!

Fortsett shoppingen

Hva en koreansk jente elsker med Norge

by Jalee Lee |

Rundt denne tiden for ett år siden, flyttet jeg til Norge. Etter å ha levd i fem forskjellige land - Korea, Japan, USA, Italia og Norge - mener jeg (helt oppriktig) at det er noe spesielt og unikt med Norge som jeg ikke får nok av! Her er tre ting jeg elsker med Norge. 

 

 

1. Folket

Opptil flere ganger har jeg fått spørsmålet “syntes du ikke nordmenn er kalde og frekke?”. Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at dette er et rykte nordmenn har på seg. På matbutikken får jeg aldri spørsmålet “how are you?”- som jeg alltid fikk da jeg var i USA. Men sannheten er at jeg egentlig ikke syntes det er noe frekt, tvert imot har jeg faktisk begynt å sette stor pris på det! Nordmenn “mind their own business” og har ikke et sterkt behov for å smile hele tiden for å forsikre deg om at de ikke har noe imot deg.

Jeg syntes det er befriende og genuint, her er folk ekte! Når du møter en nordmann som smiler og stiller deg et spørsmål, vet du at de faktisk er nysgjerrige og interesserte i å bli kjent med meg, og at de ikke gjør det bare for å være høflig. 

 

 korean girl in norway

 

2. Maten

Mat er en annen bekymring folk utenfra har til Norge - inkludert meg selv før jeg flyttet hit. Norge er et kaldt land der det ikke er så lett å gro all slags grønnsaker og frukter. Men det lille som faktisk gror i Norge, smaker helt fantastisk!

Bærene og rotgrønnsakene er noe av det beste jeg har smakt. De er utrolig ferske og proppfulle av smak. Årets sommer har vært min første i Norge, og jeg har vært på flere bærturer hvor jeg har sikret meg nok bær til å fylle opp hele fryseren. 

La oss være ærlige, det norske kjøkkenet er ikke akkurat verdenskjent. Tradisjonell norsk mat er ikke akkurat det jeg ville kalt fancy, men den er faktisk ganske enkel og god på smak.

Ta knekkebrød for eksempel. Det er så enkelt og samtidig så sunt og godt! Det har blitt min go-to lunsjrett som jeg er helt avhengig av. Jeg har faktisk nylig sendt en hel pakke med forskjellige knekkebrød til moren min i Korea, og vi har blitt enige om at favoritten er den med chia- og linfrø.

 

korean eating norwegian knekkebrød food

 

En siste ting jeg vil si om mat i Norge er at nordmenn er utrolig ydmyke når det kommer til mat. Her er de fleste veldig åpne til andre internasjonale kjøkken, blant annet er Oslo stappfullt av meksikanske, indiske og italienske restauranter. Dette er noe som nordmenn kanskje tar for gitt, men i Italia for eksempel, var det ikke en enkel oppgave å finne noe annet enn italiensk mat. 

 

3. Været

Hva?! Er det noen som faktisk kan like det norske været? Jeg gjør! Okei, dette er meg i et nøtteskall, men jeg liker faktisk det kalde været i Norge. Høsten har nettopp startet og jeg får ikke nok av den kalde og friske høstvinden ute. Nå skal det sies at jeg er en hjemmekjær person, så den lange vinteren gjør meg egentlig ingenting. Jeg syntes det er fantastisk koselig å lage en kopp varm sjokolade, sette på rolig musikk og lese en god bok. Det er den perfekte dagen for meg!

 

korean girl in Norway

 

Så her har du det, topp 3 tingene jeg elsker med Norge. Det finnes såklart andre ting i tillegg, som for eksempel naturen eller at det er et vellfungerende samfunn, men dette kan jeg fortelle mer om senere. Og helt ærlig, hva mer trenger man dersom man liker folket, maten og været? :)

 

With Love,

Jalee

 

 

 

 


Kommentarer (0)

Legg gjerne igjen en kommentar