Handlekurv

Ser ut som handlekurven din er tom!

Fortsett shoppingen

Fra akne til ren hud med k-beauty - min historie

by Ingrid Skjeggedal |

Hey Honey! Det er på tide jeg forteller hvorfor jeg plutselig har dukket opp på Instagrammen til Kul-Pibu. Mitt navn er Ingrid, jeg er 24 år gammel og jeg bor i Oslo der jeg jobber med markedsføring. Jeg er en kreativ sjel med mange interesser, og ettersom K-beauty er en stor lidenskap er jeg nå så heldig å være intern hos Kul-Pibu! 

 

K-beauty og Kul-Pibu har nemlig hatt veldig mye å si for huden min, og produktene deres har spilt en helt sentral rolle i å kurere den urene huden jeg hadde før. Her skal jeg fortelle min historie om hvorfor jeg forelsket meg i K-beauty, og dele mine favoritter fra Kul-Pibu <3 

 

Hudpleie-mekkaet Sør-Korea ble mitt nye hjem 

Min interesse for K-beauty begynte da jeg flyttet til Sør-Korea i 2013! Pappa har alltid jobbet utenlands, og da han fikk jobb i Sør-Korea i 2013 flyttet jeg, Mamma og brødrene mine til byen Busan, som er Sør-Koreas nest største by.

 

koreansk hudpleie busan

På denne tiden var jeg 17 år, og hadde akkurat begynt å få litt uren hud, men ikke mye. Frem til dette punktet hadde jeg vært veldig heldig med huden min, og derfor ikke brukt noe annet enn sminkefjerner...Jepp, burde jo skjønt at det ville få konsekvenser etter hvert :P 

 

Før jeg flyttet til Sør-Korea hadde jeg allerede bodd to år i Shanghai, opplevd Gangnam Style-stormen der i 2012, og blitt veldig oppslukt av asiatiske trender og utseende idealer, spesielt da sørkoreanske, gjennom K-pop og K-drama.

 

Gangnam Style førte meg til K-pop, blant annet jentegruppen 2NE1 og hiten “I’m the best”, og dette gjorde at jeg ble skikkelig obsessed med Sør-Korea. Jeg syntes plutselig at koreanske it-girls var såå pene, med verdens fineste stil og glødende hud. 

 

koreansk stil

Forelsket meg i kulturen 

Derfor var det selvfølgelig ekstra kult å flytte til hudpleie og skjønnhets mekkaet Sør-Korea, bare året etter! For det å bo i Busan gjorde meg ikke mindre oppslukt av K-beauty for å si det mildt, jeg ble ENDA mer hekta. Jeg fikk meg koreanske venninner, handlet plutselig bare koreanske klær, så på koreanske serier , fulgte koreanske influencere på IG og spiste bare koreansk mat. Jeg ville bli som koreanerne, jeg ville passe inn, og føye meg etter deres trender. Jeg ville ha den huden de hadde. 


Hvor skulle jeg starte?

Men med et hav av produkter å velge mellom var det litt vanskelig å vite hva slags k-beauty jeg skulle begynne med. Jeg prøvde meg frem med kjente merker som Tony Moly, Holika Holika og Innisfree, men merket at jeg ubevisst kjøpte mye kun fordi designet og pakningene var så søte, haha..I tillegg kunne jeg jo ikke språket,  så det var vanskelig å forstå hvordan produktene skulle brukes og i hvilken rekkefølge.  

 

Når de koreanske vennene mine snakket om å både bruke 2 renser, skrubb, toner, essenser, serumer, masker, kremer og solfaktor, hver morgen og hver kveld, syntes jeg det virket så omfattende og tidskrevende. “Ville det være verdt bryet, tiden og pengene?” tenkte jeg. “Huden min er jo ikke så ille”. 

 

Så kom hudproblemene 

Men så skulle huden min vise seg å bli skikkelig ille. Og i 2014 måtte jeg i tillegg plutselig flytte tilbake til Norge for å fullføre fag. Maks uflaks! Jeg som akkurat skulle til å sette ordentlig i gang med en koreansk hudpleierutine. 

 

I Norge ble det mye vanskeligere å få tak i produktene, og jeg var så usikker på om jeg skulle ta sjansen på å bestille gjennom Ebay. Jeg dro først til fastlegen min, og han skrev ut resepter på Differin, Basiron og akne-vennlige renser og kremer fra apoteket og sa jeg heller skulle bruke dette enn koreansk hudpleie. Han ba meg også ligge ute i sola slik at huden og kvisene skulle bli tørket av solen. Dermed ble hele mitt koreanske-hudpleie prosjekt satt på vent.

 

koreansk hudpleie urenhud akne kviser

Og huden min, den ble bare verre og verre.  Til slutt tok det litt over livet mitt. Jeg ble ekstremt avhengig av sminke, og dekket huden min så godt jeg kunne med en tykk mattende foundation. Når kvelden kom fjernet jeg all sminken, vasket ansiktet med varmt vann og skrubbet huden, før jeg påførte kvisemidler som Basiron. Jeg prøvde nesten å skrubbe vekk kvisene. Det gjorde selvfølgelig alt mye verre. 

 

Jeg dro så tilbake til legen, og begynte på isotretinoin, som funket en liten periode sånn delvis, men fikk utrolig fæle bivirkninger av det og hatet virkelig å ta det. Og så fort jeg sluttet med det kom den urene huden tilbake igjen. Prøvde så sterkere p-piller, som også hjalp litt, men ikke helt.  I 2018, året jeg skulle fylle 23 år, var huden min på sitt verste. Dette er dagen før bursdagen min i 2018. Følte meg helt jævlig, rett og slett. 

 

urenhud akne kviser k-beauty

Jeg prøvde så mange produkter og stresset så mye med huden min at jeg på et stadie var redd jeg overbelastet huden min og kanskje renset den for mye. Kanskje fikk jeg også enda flere kviser av stress? Hver ledige time satt jeg på YouTube for å finne svar, og alle sa forskjellige ting. 

 

Redningen - K-BEAUTY og Kul-Pibu

I 2018 var huden min på sitt verste. Det var også dette året jeg fant Kul-pibu. 

 

Jeg fant Kul-Pibu via Andrea, som jeg tilfeldigvis kjente litt fra før og fulgte på Instagram. Hun hadde nylig startet opp Kul-Pibu sammen med Sør-koreanske Jalee. Det var så bra timing, for på dette tidspunktet var huden min helt krise. Jeg visste jo på dette tidspunktet at koreansk hudpleie er bra, men jeg visste fortsatt ikke 100% hvordan jeg skulle gå frem og hvilke produkter og ingredienser som har størst effekt. 

 

Jeg så at Jalee, som er Sørkoreaner, var ansvarlig for å velge ut de beste produktene fra Korea, de produktene som vinner priser der, og selge dem til det norske markedet. Jeg som har bodd i Korea vet at sørkoreanske forbrukere er verdens mest kresne når det gjelder hudpleie, og derfor var det sykt tillitvekkende at Jalee personlig har valgt ut prisvinnende produkter som “ekte” sørkoreanske it-girls bruker. Det må da ufattelig mye til for å vinne en pris i hudpleie-mekkaet Sør-korea?! Koreanere som er SÅ kresne på hudpleie? Da MÅ det jo være bra?” tenkte jeg. Så prøvde jeg. 

 

All Natural Blooming essence  

Denne essensen ble mitt første kjøp hos Kul-Pibu. Og ble en skikkelig gamechanger for meg. Den ga masse fukt, og jeg skjønte at masse fuktighet er viktig...faktisk helt essensielt! Jeg begynte å bruke den morgen og kveld, etter rens. Og det tok ikke lang tid før huden min plutselig var mye bedre.  Dette fungerte skikkelig bra, og jeg var bare nødt til å prøve flere av All Natural og Kul-Pibus produkter.

 

uren hud kviser hudproblem akne kbeauty

Bare litt senere i 2018 - så så huden min mye bedre ut. Husker den deilige følelsen når huden begynte å klarne opp. Jeg hadde endelig kommet ordentlig i gang med den etterlengtede k-beauty rutinen min, og nå var det bare å kjøre på! Etter dette gikk det bare oppover. 

 

Jeg begynte for fullt med dobbel rens, essens, serum, maske fuktighetskrem og solfaktor. Dette er de viktigste stegene i rutinen, og produkter som det er fint å starte med. Utover 2019 fortsatte jeg med rutinen, og tok blant annet sheetmasks 4 ganger i uken. All Naturals sheetmasks fra Kul-Pibu er de beste maskene jeg har prøvd, og det er disse har brukt mest fra 2019 og frem til i dag og merker størst effekt av. 

 

Tidlig i 2020 prøvde jeg ut produkter fra Atrue, og herreminhatt, for et fantastisk merke! Nå bruker jeg stort sett kun produkter fra All Natural og Atrue, og huden min har ALDRI vært bedre enn det den er nå. Alle sier det, no joke. “Ingrid, du GLØDER”. Det er ingen tvil om at det er på grunn av Atrue og All Natural, og ikke minst, Kul-Pibu. 

 

uren hud akne kviser hudproblem kbeauty

Jeg har også blitt MYE mer bevisst på å bruke solbeskyttelse hver dag, uansett vær. Det er den beste anti-ageren du får tak i.  Og anti-aging kan du fint begynne med i 20-årene. Koreanere selv begynner når de er hvertfall 23. 

 

Nå har jeg funnet min perfekte hudrutine, med produkter om ikke bare motvirker uren hud, men som har gitt meg plettfri glasshud og honning glød. Min morgenog kvelds hudrutine består av disse produktene, alle fra Kul-Pibu. 

 

Disse produktene er et veldig fint utgangspunkt hvis du skal starte med k-beauty og en koreansk hudpleierutine. Etterhvert kan man også bruke toner, men toner er ikke like viktig som de andre stegene, så prioriter de andre stegene i rutinen.  

 

Jeg er så heldig som får jobbe med fantastiske Jalee og Andrea! De har lært meg så mye, og jeg er dem evig takknemlig for at huden min ser ut som den gjør nå! Det føles fantastisk å ikke være så avhengig av sminke lenger. Nå kan kan jeg like gjerne gå helt uten. Det viktigste for meg nå er å ha en sunn og frisk glød.  

 

koreansk hudpleie glød

Så ja; jeg er intern hos Kul-Pibu fordi jeg elsker K-beauty, og da spesielt produktene til Jalee og Andrea. Liker også at de er så opptatte av å formidle sørkoreanske trender og kultur, og promotere produkter som koreanerne selv virkelig omfavner og bruker.

 

I tillegg har jeg studert markedsføring, elsker kundedialog, Instagram, e-handel, men mest av alt - jeg VET at produktene gir resultater, og nå har jeg lyst til å hjelpe andre å forbedre sin hud, og ikke minst; å oppnå honning-glød <3

 

kul-pibu team kbeauty koreansk hudpleie

 

Har dere noen spørsmål om K-beauty eller produktene våre, vær ikke beskjedne med  ta kontakt med meg, Andrea eller Jalee. 

 

Klem fra meg <3

 


Kommentarer (0)

Legg gjerne igjen en kommentar