Handlekurv

Ser ut som handlekurven din er tom!

Fortsett shoppingen

Enkel koreansk gresskarsuppe

by Jalee Lee |

Jeg elsker frukt og grønnsaker, og elsker enda mer hva slags underverker det gjør for huden min. Mitt motto i livet er: bruk naturlig hudpleie og spis naturlig mat - enkelt og greit. Ofte kan man se en sammenheng mellom hva man spiser og hvordan huden ser ut. Når jeg er ekstra flink med å lage hjemmelaget mat proppfull av næring, kan jeg se at huden min gløder. Det beste du kan få i deg er kortreist, sesongbasert frukt og grønnsaker. Og til min store glede har Norge en overflod av dette året rundt.

I dag ønsket jeg å dele denne enkle, men deilige koreanske gresskarsuppen med dere. Den er perfekt nå på høsten, og inkluderer mange deilige ingredienser man finner i Norge. Etter å ha hørt litt rundt virker det. som om nordmenn ikke har en tradisjon rundt gresskar i matlaging, så du kan glede deg til å prøve denne! Det er en søt suppe som passert godt som forrett eller et mellommåltid. Man kan jo se på det som den enklere suppeversjonen av Pumpkin Pie eller Pumpkin Latte.


Suppen heter Hobak-juk på koreansk, og er ofte laget med store modne gresskar eller kabocha og blir spist om høsten. Det er mange måter å lage Hobak-juk på, men jeg vil gjøre dette så enkelt som mulig :) La oss komme i gang!

 

Ingredienser
- 500 gram gresskar*
- 150 gram søt ris**
- 1 teskje salt
- 2 ss honning

Pynt (valgfritt)
- pinjekjerner
- gresskarkjerner

 

* Om du ikke har gresskar kan du også bruke butternut squash, kabocha eller hvilken som helst annen type søtt gresskar med oransje farge. Jeg foreslår at du bruker norsk gresskar siden det smaker best og er best for miljøet.

** Søt ris finner du på typiske asiatiske matbutikker. Dersom du ikke har det tilgjengelig kan du også fint bruke grøtris (ja du leste riktig).


Steg
1. Skrell gresskaret og skjær det i terninger
2. Kok gresskaret i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt
3. Bruk stavmikser eller hurtigmikser for å gjøre suppen helt glatt
4. Kok grøtris med vann 
5. Kok gresskarpuréen på svak varme og tilsett den søte risen når den er ferdig
6. Smak til med salt og honning

Denne suppen ble servert som en hovedrett i gamle dager, men i dag brukes det mer som en forrett. Bestemoren min pleide ofte å lage denne oransje, søte og tykke suppen da jeg besøkte henne som liten, og det var noe av det beste jeg visste! Den ville umiddelbart gi meg en deilig varme i kroppen, noe som er perfekt i disse kalde månedene. Jeg håper du vil utfordre deg til å lage denne litt annerledes suppen og at den har samme effekt på deg. Håper du får en herlig høst!


Kommentarer (0)

Legg gjerne igjen en kommentar