Handlekurv

Ser ut som handlekurven din er tom!

Fortsett shoppingen

3 triks koreanere har for å bekjempe akne

by Jalee Lee |

Vi har alle vært der: du våkner opp om morgenen, går til badet for å vaske ansiktet, ser deg selv i speilet - og der er den. Den røde, skinnende irriterende klumpen av en kvise som ikke var der da du la deg kvelden før. 

Hvorfor skjer dette med oss? Vi har alltid fått høre at kviser er noe du kun får mens du er i puberteten, men det virker jo som om det ligger en hær med kviser under huden som bare venter på å poppe fram når det passer dårligst. 

 

Her er greia; huden din er en refleksjon av din helse, hygiene og livsstil. Så istedenfor å bli irritert på deg selv neste gang du ser en kvise, kanskje du kan prøve å finne ut av hva kroppen din prøver å si deg? Da jeg gikk siste året på barneskolen begynte jeg å slite med mye akne i pannen. Men takket være all kunnskapen jeg tilegnet meg, lærte jeg meg flere hverdagslige triks som gjorde underverker for huden min i det lange løp. Derfor skal jeg nå dele daglige “acne-care” rutiner som alle koreanere kan!

  

1. Har du vært på do?

Okei la meg forklare… fra gammelt av har vi et ordtak i Korea som sier “eat well, sleep well and poop well”. I vestlig kultur derimot, hører jeg kun om hvor viktig det er å spise og sove bra, og lite om sistnevnte. Men det å gå på do er også veldig viktig for helsen din, inkludert huden. Du trenger å tenke på det å gå på do som detox. Dersom du har forstoppelse, så holder kroppen din giftstoffer tilbake. Vi drikker vann for å rense kroppen, så du kan tenke deg hvor viktig det er for kroppen og ha en stabil og god fordøyelse. Dersom du har hatt problemer med å gå på do i det siste, kan det være en av årsakene til at du plutselig har fått en kvise midt mellom øyenbrynene. 

 

2. Hold hendene unna ansiktet!

Enkelt forklart er akne et resultat av at porene i ansiktet er tilstoppet av olje og skitt. Det er når disse urenhetene kommer i kontakt med bakterier at det oppstår en betennelse og kvisene kommer til syne. Det er viktig at alt som kommer i kontakt med ansiktet ditt er hygienisk, det inkluderer håndkle, klær, tepper, putetrekk og dynetrekk.

 

akne dannelse bakterier hud

Det ideelle er å vaske alt dette daglig, men det kan fort bli slitsomt og lite miljøvennlig. Derfor har jeg personlig alltid en hånddesinfeksjons spray i nærheten som jeg blant annet bruker på klær, sminkebørster og teppe før det kommer i kontakt med ansiktet mitt. Dette er et triks alle i Korea bruker for å holde huden sin så ren som mulig. Nå i dag har det naturligvis blitt et større fokus på hygiene i hele verden, noe som har fått alle til å tenke litt ekstra over alle bakteriene som faktisk finnes der ute. Sjekk ut produktene våre fra Pureforet som tar knekken på bakterier: de kommer både som 80 ml Mist og 250 ml Gel 

 

hånddesinfeksjonsspray antibac mist

 

3. Null alkohol og irriterende ingredienser

Jeg skjønner at dette er litt selvmotsigende siden jeg nettopp har anbefalt deg å spraye tingene dine med hånddesinfeksjonsspray, men det som er viktig her er ikke påføre alkoholen direkte på ansiktet. Grunnen til at jeg nevner dette er at ofte inneholder flere såkalte akne-produkter ingredienser som faktisk kan forverre et utbrudd. Det flere alkoholtyper i akne-produkter som dreper bakteriene i huden, men som også gjør huden uttørket og ubalansert. Dersom du bruker slike produkter over lengre tid vil huden din bli mer og mer sensitiv og derfor reagere dårlig på stimuli.

 

Dersom du har en hud som er utsatt for kviser, trenger du et produkt som har betennelsesdempende egenskaper, men som likevel er skånsomt og som stabiliserer balansen mellom olje-og fuktighet i huden. Det er vanskelig å finne slike produkter, men ikke umulig. Se her for våre akne-produkter som er trygge og som fungerer, en favoritt hos våre kunder er All Natural Houttuynia Cordata Care Serum. 

 

Som en tidligere tenåring med masse akne i pannen, hjalp disse triksene meg ekstremt mye. Jeg vet utrolig godt hvor frustrerende det er å forholde seg til akne. Å endre flere av mine daglige rutiner var litt utfordrende, men jeg gjorde det gradvis, og huden min har takket meg i ettertid. Heldigvis har jeg sjeldent kviser nå i dag, og dersom det plutselig kommer et lite utbrudd, noe som det av og til gjør, prøver jeg å gå over kostholdet mitt og livsstilen min for å finne ut om det er noe jeg kan endre på for å ta enda bedre vare på kroppen min.

 

sunn diett kosthold akne

 

Det er også viktig å nevne at dersom du sliter med ekstrem akne, vil nok det beste være å dra til en dermatolog eller hudlege for å få en skreddessydd rutine. 

 

Har du noen andre tips som har fungert for huden din? Del gjerne i kommentarfeltet under!With Love 

Jalee


Kommentarer (0)

Legg gjerne igjen en kommentar